dilluns, 27 d’abril del 2009

Bangkok!! Tailandia... una altra cosa.

Despres de passar uns dies per Varanasi vam fer cap, amb tren, cap a Kolkata.
El viatge no va sorprendre'ns massa perque despres de portar un temps movent-nos per la India ja sabiem el que ens hi trobariem... aixi que ens ho vam agafar amb calma i, fins a l'estacio de Howar, a Kolkata.

Un cop alla... si pensavem que a Varanasi feia calor... el que vam trobar era molt pitjor!! quina calorada!! impressionant!! aixi que vam passar el dia en busca de l'aire acondicionat a tot arreu... bars, botigues, cybercafes, etc. tot s'hi valia per no estar al carrer!!

I, a banda del carrer, Kolkata era una mica depriment. Doncs, estava ple, ple, ple... de families senceres vivint al carrer. Una al costat de l'altra i tots parant la ma perque els hi donessim quelcom. I es que despres de passar un temps a la India... no ens hem acostumat a n'aquest panorama i el cor se'ns segueix encongint...

De la India ens enduem moltissimes coses bones, records, llocs, persones, experiencies, menjars, gustos, olors... que ja recordarem sempre. Pero, al mateix temps, ens n'anem amb un regust amarg al adonar-nos de que uns podem passar un any viatjant... i d'altres, amb prou feina passaran el dia amb sort...

Sigui com sigui, la India ens ha donat molt en que pensar i hi seguirem pensant des de la distancia i, aixi, pot ser, algun dia serem capacos d'arribar a entendre, minimament, aquest gegant indi.

I, despres d'un vol perfecte... Bangkok!! Tailandia!! La porta al sud-est asiatic!!

Un mon completament diferent s'obre davant nostre!!

Bangkok, en arribar... ens va semblar la ciutat mes ordenada, neta i polida del mon!!! i, encara, ens ho segueix semblant!! deuen ser els efectes post grans ciutats indies ;)

A mes, es una ciutat amb moltissimes coses per fer sense parar, viu tot el dia.

Mai dorm... nomes descansa.

I durant aquests ultims dies hem aprofitat per intentar contemplar tots els encants d'aquesta gran ciutat que es Bangkok.

Vam estar a la zona de Siam Square on hi ha tot un conglomerat de centres comercials, l'un al costat de l'altre, connectats entre ells per ponts i passarel.les en totes direccions. A mes, l'skytrain, que es una especie de metro pero de les altures, es cola serpentejant entremig dels grans edificis.

Dins els centres comercials es una barbaritat l'ambient purament consumista que s'hi respira... tothom compra de tot, a tot arreu i sense parar. Impressionant. I, per acabar-ho d'arrodonir al carrer sempre, sempre, sempre hi ha cues i cues de cotxes parats!!

Tot plegat crea un estampa molt peculiar. I, a nosaltres, ens va divertir poder passar per alla com a espectadors.

Totalment oposat al Bangkok caotic i bullcios del centre pots trobar una pau i tranquilitat increibles als diversos wats (temples budistes) de la ciutat... i n'esta ple!

Nosaltes vam decidir visitar-ne un parell o tres i la veritat es que ens van encantar a tots els nivells. Comencant per l'arquitectura (totalment diferent al que haviem vist fins el moment) i acabant per l'amabilitat de la gent que hi treballa. La veritat es que va ser tot un plaer caminar entre estatues, budes, chedis i de mes.

Una altra de les coses que vam fer per Bangkok va ser anar a veure una vetllada de Muay Thai (un esport de lluita tipic de Thailandia on s'hi val tot menys picar amb el cap al contrincant). Ens va agradar molt poder contemplar l'espectacle perque els combats estan acompanyats de musica en directe... i els lluitadors sembla, per moments, que ballin mes que lluitin!!

Mentre la lluita dura, a les grades, les apostes van que se les pelen!! comencen molt tranquils pero a mesura que van passant els assalts la gent i els corredors d'apostes es comencen a emocionar i a exaltar... fins acabar el combat cridant, animant i donant consells als lluitadors per no perdre calers!! increible!!

Tambe volem destacar el maxim respecte que demostraven els lluitadors tan pel rival, pel public, per l'entrenador propi i rival i per l'esport que practicaven. Fins i tot, al principi, feien tot un ritual d'uns deu minuts on els lluitadors resaven, estiraven i escalfaven motors pel combat.

Una altra cosa que vam disfrutar moltissim... va ser el menjar!! menjar de tot i variat!! i, despres d'un mes i mig... el luxe de tornar a provar la carn!! i de vedella!!

I aprofitant la gran varietat gastronomica que teniem no vam estar-nos de res i vam menjar en restaurants tailandesos, en japonesos, hamburgueses amb patates fregides i, el que ens va agradar mes, al carrer!! doncs es ple de d'homes i dones amb uns carros que et preparen pinxos, sopes, plats de pasta, etc. a peu de carrer i per quatre duros!!

Aixi que vam tenir una gran varietat de menjar i vam poder fugir del dahl i chapati indis!!



I, finalment, una cosa que trobavem molt a faltar... poder caminar a qualsevol hora del dia pels carrers i avingudes sense por a ser atropellats per algun animalot!! aixi que vam gastar i gastar les soles de les xancles tan com vam poder!! perque, a mes, Bangkok ofereix uns carrers meravellosos i molt bonics gracies a la multitud de temples que li donen aquest punt exotic que tant ens ha agradat!!


Tot plegat... una ciutat que et permet fer de tot a tot moment!!

Ara mateix, pero, despres d'uns dies per la gran capital, estem a Phitsanulok, al nord, fent nit per visitar Sukothai, on hi ha el parc historic de l'anti regne que hi havia.

Mica en mica els paisos se'ns van quedant al darrera ... pero encara ens queda molt, moltissim, per coneixer i gaudir!!

Fins a la propera!! ;)

Una estimada a tots!!

Maria i Lluis

PD: ja tenim un nou album de fotos... i ja en van quatre!!

1 comentari:

Unknown ha dit...

REIIISSS! mmmm.... kines ganes de viatjar que me peguen quan llegesc aquest blog i quan veig aquestes foto, per mi, tant de conte encara... sembla mentida que voltros sigueu dins es meu conte! jeje! Guapíssim tot, increible!
Ara mateix s'està jugan un barça-madrid lluís! en lluís i jo com que no anam de futbol, no som a veure-ho... però ja te dic que es carrers de vic estan deserts! :P
Un beso a nes dos ben ben fort! Seguiu disfrutant!!! mmuuuaaa!