dissabte, 11 d’octubre del 2008

Quito. Una ciutat entre els núvols.

Quito ens agrada.

Va a un altre ritme. Lent, pausat, còmode i, en general, tranquil. Al contrari que Guayaquil.
La gent, creiem, hi fa molt. Doncs els serranos són molt més calmats i hospitalaris que els porteños.

A més a més, la ciutat és molt neta, si més no, al casc antic. On, realment, només passejan-te amunt i avall sense direcció fixe, t'envoltes d'edificis meravellosos i molt cuidats. Diuen, els entesos, d'estil colonial. Però amb un toc andí en les pintures, doncs els blaus, verds i vermells són per una infinitat de racons i raconets.

És una ciutat amb forma de xoriço. Va de nord a sud enmig d'una vall envoltada i controlada per cerros i volcans. Als lloms d'aquestes muntanyes s'hi enfilen mils de cases, casetes i barraques per totes direccions, creant, gaire bé, parets de color blanquinós a est i oest de la vall. Increïble.

Ahir, per tenir una millor vista panoràmica de la ciutat, vam decidir anar a buscar el TelefériQo. Un telefèric que et porta des del fons de la ciutat fins a Cruz Loma, a 4100m. Per cert, que raro se'ns va fer agafar un telehuevo sense neu ni esquís!

Segons ens van dir, és el telefèric més alt del món, però, no ho hem contrastat. El que sí que podem dir és que la sensació al pujar era molt agradable. Doncs, mica en mica, la ciutat s'anava fent gran, gran, gran, i les cases, petites, petites, petites.

Un cop a dalt, lo típic, un edifici amb bars, botigues, prismàtics d'aquells que has de posar monedes perquè funcionin, paradetes amb música andina com la que, a vegades, hi ha a les Rambles a Barcelona, i ecuatorians vestits amb roba típica dels Andes.

També a dalt, hi havia una ruta per fer a peu que et duia fins al Rucu Pichincha, un volcà inactiu, i, que, teòricament, és fàcil i per tots els nivells... i arriba als 4650m aproximadament.

Nosaltres, més xulos que ningú, cap amunt i sense pensar-ho dues vegades. Però, buuuuf, el cor anava a mil cada vegada que el camí mirava amunt, moolt amunt! Però, amb tota la dignitat que vam saber tenir, vam anar tira-tira cap a dalt.

Ja a prop d'arribar al cim, el temps es va començar a posar lleig, el granís ens feia toc-toc al cap i, com que no coneixem la zona, vam decidir tirar marxa enrere... i, contents d'haver-ho fet! perquè el toc-toc, va passar a ser un... TOC-TOC-TOC-TOC-TOC! que, en un moment, va deixar-ho tot com la parada de peix del mercat! només faltaven les sardines entre tan gel picat!

Això sí, en el troç de camí que vam fer, ens vam estar quatre horetes ben bones, ens va fer passar una estona molt agradable i, posteriorment, un mal de cap que no va marxar fins l'endemà al matí (mal d'altura?).

Les vistes van ser impressionants i, les fotos que vam tirar, collonudes! de veritat! però més collonuts han estat la banda de lladres, en plan ocean eleven, que avui ens han fotut de tot... així que la càmara ha volat vés a saber on.

Desitgem, de veritat, fins i tot, si cal, posarem una espelma a algun sant de per aquí, perquè els hi fagi agafar cagalera durant tota la seva vida i, com més caguin, més ganes de cagar els hi agafi. Banda de fills de puta! I, també, de pas, els hi agafi una setmana, només una, de cagarrines a tots els putus policies de la terminal d'autobusos d'aquí, perquè, de veritat, ni les millors versions de Torrente els hi poden fer sombra...

Però bé, ens han fet perdre un dia, però no pas les ganes de seguir viatjant. Ni, tampoc, han fet variar l'opinió que tenim de l'Ecuador, ni de Quito, perquè, de malparits, n'hi ha a tot arreu. Oi que sí?

Demà ens n'anem cap a Mindo, si tot va bé, a passar un parell de dies. Perquè l'Alex i la Trixi, aquell amics alemanys que vam fer a Puerto López, ens ho van recomanar. Aviam que tal.

En un parell de dies us diem el què! ;)

Una abraçada!

PD: Tenim les fotos del viatge penjades aquí...
(Falten les del Rucu Pichincha... perquè les estan mirant els lladres)

www.picasaweb.google.com/calamarieta

9 comentaris:

Quim ha dit...

Hola Lluis i Maria, que tal?
Ja veieu que també m'incorporo al vostre blog.
Quin bollo amb lo de les ulleres, no?
Be, espero que hus ho paseu de conya, un peto i fens la propera

bassi ha dit...

Hola parella,ja he vist les fotos fins a Quito, son molt maques, d'aquesta manera anem veiem el que aneu explicant, doncs les imatges acostumant a fer entendre tot alló que de vegades no es pot imaginar, per molt ben explicat que estigui.Aquest cap de setmana hem estat a la Cerdanya, hem estat de tranquis, l'Apel.les va anar a Ridolaina a portar la roba dels dos, l'hi va donar a la Meri, i la Feli va donar molts records per vosaltres. Seguiu disfrutant del vostre viatge, i de la historia del robatori penseu que sempre hi ha mala gent a tot arreu, però aixó no ha de fer que gaudiu de tot el que ha de venir que segur que ès molt i molt bò.
La Tuna estava mirant les fotos aquí amb mi i quan surts menjan patates s'acostat a la pantalla olorant, no sè si a reconegut la teva imatge o les patates.
Molts petons per tots dos, fins aviat.
Bassi

Unknown ha dit...

Hola gent! Ara acab de mirar ses fotos, k xules!!!! Kina pena això dakests lladres però bono... això es lo de menos, lo important es que estigueu bé i no vos espenyi es viatge! Però Maria, es papas m'han dit que has comprat ses teves ulleres a un mercadillo de coses robades... jajajaja! kina situació més còmica! :) pero almenos les has recuperat perque amb sa feinada k mos va dur triar-les i amb lo molt que m'agraden a jo... jiji!
Anau escrivint i penjant fotos que aixi encara m'ho imagin tot encara més i m'ho pas benissim!!!
Un besito per cada un,
muuuaaaakkkaaa!

Joanaina

toni i maria ha dit...

hola, es una prova

bassi ha dit...

Hola parella en toni i jo estem fent proves, records

toni i maria ha dit...

seguim fent proves

Apel.les ha dit...

Molt bones parella !!!!
encara que no crec que trobeu gaire a faltar la cerdanya, o poder un miqueta, en aquests moments com podeu imaginar, té uns color impressionants i amb tota la varietat de colors, aquí teniu una petita mostra:
http://www.apeleslopez.com/cerdanya

Apa, disfruteu i apreneu de les simples coses de la vida, que com podeu comprovar, cada dia veieu, viviu i descobriu coses noves.
fins ara ,

Apel.les

Ricky ha dit...

....123 provant!!!! si si si

Unknown ha dit...

COM VA, SENYORS??? Ja veig que vos ho passau bomba!! Sitrobau una tribu d'indigenes que vagin en pel, m'ho deis i hi vendre a passar una temporada, d'acord??? Na Dana vos envia una besada ben forta!!! Es na Joana que m'ha dit que existia aquesta pagina: mado Maria, ni hi havia pensat!! Me teniu abandonat!!Ahhhhhhhhhhhhh!! Fins aviat,TROL DE PRAGA I DANA GUAPA